Krokantti-suklaamedaljongit
torstaina, marraskuuta 20, 2014
Löysin
vahingossa Istagramissa ihanan Passion 4 baking-blogin ja olihan minun pakko
tutustua hänen nettisivuihinkin, jotka ovat täynnä kaikkea ihanaa. Norjalainen
Manuela Kjeilenv on aikamoinen leipuri ja valokuvaaja. Vaikka hieman liiankin
vaaleapunainen fiilis blogista jäi. Pidin siitä, että kaikki reseptivaiheet
ovat hyvin kuvattu, mistä just leivonnassa voi olla paljon apua.
Ajattelin
heti kokeilla yhden jouluisista resepteistä. Silmään osuivat
krokantti-suklaamedaljongit, joita oli kiva tehdä ja joiden suosiosta meidän
kodissa olin varma. Tein krokanttia reseptin mukaan enkä yhtään ajatellut, että
sen määrähän oli monikertainen verrattuna medaljongissa käytettyyn. No, nyt on
ainakin krokanttia kotona ja onneksi on joulu tulossa, niin voi kehitellä siitä
kaikenlaista. Eli jos haluat tehdä krokanttia vain medaljongille, voit
rohkeasti jakaa reseptissä olevat määrät neljään. Itse tekeminen on aika
helppoa ja vaivatonta, jos omistat tehosekoittimen. Suklaana voi käyttää just
sitä suklaa mitä muutenkin haluat syödä. Ja koska medaljongeista tulee tosi
ohuita, niitä on hyvä säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa muuten ne
sulavat liiankin helposti. 150 g kuorittuja manteleita
275 g sokeria
30 g voita
2 tl vaniljasokeria
- Hienonna mantelit tehosekoittimella tai veitsellä.
- Sulata sokeri kattilassa kunnes se muuttuu kullanruskeaksi.
- Lisää vaniljasokeri ja voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.
- Lisää mantelit ja sekoita.
- Levitä seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Kun seos on kovettunut jauha se tehosekoittimessa. Krokantti säilyy tiivisti suljetussa purkissa kolme kuukautta.
Krokantti-suklaamedaljongit
200
g tummaa tai mieluista suklaata65 g krokanttia
- Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen krokantti.
- Piirrä halutessa leivinpaperille tasaisia ympyröitä. Levitä ohut kerros suklaaseosta ympyröihin. Anna jäähtyä.
- Jos kotona on lämmintä, säilytä medaljongit jääkaapissa suljetussa astiassa, etteivät muut maut tartu niihin.
4 kommenttia
Oi oi mikä herkku!
VastaaPoistaHyviä kyllä ovat! Ja niin kevyitä, että ei huoma miten rasia tyhjenee:)
VastaaPoistaNiin kauniita. Kaavailen, että tekisin jouluksi jotain makeaa, hetken purkissa säilyvää itse ja tässäpä yksi vaihtoehto!
VastaaPoistaVoi kiitos! Siinä passion 4 baking-blogissa on vaikka mitä hyviä vinkkejä.
Poista